Slide background

Ohjaajat

Heidi Wikström

Olen äitiyslomalla ohjaustyöstä 8/2020 asti.

Olen kehonhallinnan, liikkeen ja liikkeenhallinnan ammattilainen. Vahvuuksiani ovat tarkka ja progressiivinen ohjaus, sekä mukavan harjoitteluilmapiirin luominen.

Taustani:

Olen liikkunut ja harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien. Aloitin kolmen vuoden iässä jäätanssin , jota jatkoin aina 11 vuotiaaksi asti, jolloin mielenkiintoni heräsi ratsastusta kohtaan. Hevoseni myynnin jälkeen aloitin astangajoogan vuonna 2002. Ihastuin heti tähän haasteelliseen lajiin ja muutaman vuoden aktiivisen joogan harjoittelun jälkeen aloitin ohjaajaharjoittelun Helsingin Astanga joogakoululla Juha Javanaisen opissa. Osallistuin kolmena kesänä kansainväliselle joogaleirille Turun saaristossa ja avustin myös muiden opettajien tunneilla Helsingissä. Tuohon aikaan harjoittelin joogaa kovin innoissani ja loukkasin selkäni. En enää pystynyt joogaamaan niin kuin ennen. Siitä huolimatta jatkoin joogan ohjaamista sekä kevyttä fyysistä harjoittelua ja näin opin lajista lisää. Matkustin muutaman kerran Intiaan (2005, 2008) astangajoogan synnyinsijoille Sri K. Pattabhi Joisin oppiin, mutta selkäni kipuili jatkuvasti ja kehoni tuntui kuormittuneelta. En kuitenkaan halunnut jättää joogaa.

Minun oli opeteltava uusi tapa tehdä fyysistä joogaharjoitustani. Halusin löytää työkalut uudenlaiseen harjoitteluun, sekä vieläkin syvempään kehon tuntemukseen.

Suositusten innoittamana aloitin Method Putkisto Pilates harjoittelun ja nopeasti huomasin, kuinka paljon laji vahvisti selkääni ja kipuni helpottuivat nopeasti. Hakeuduin Method Putkisto Instituuttiin ja aloitin syksyllä 2009 opinnot Marja Putkiston oppilaana. Koulutuksessa olen oppinut mm. lisää anatomiaa sekä uuden, sisältäpäin lähtevän tavan harjoittaa ja ohjata liikettä ja liikuntaa. Olen valmistunut MP Pilates-, kasvoklinikka- ja kävelyntaito-ohjaajaksi Method Putkisto instituutissa. Kouluttaudun edelleen likkeen analysoinnin ja hienosäädön ammattilaiseksi, sekä opiskelen diplomitasolla 2018 alkaen MP instituutissa Marja Putkiston opissa.

Minulla on työkaluja ja kokemusta ohjata lajejani turvallisesti ja yksilöllisesti!

Toivotan Sinut tervetulleeksi tunneilleni virkistymään, vahvistamaan kehosi rakenteita ja oppimaan lisää itsestäsi!

Pitkäaikaisina kumppaneina haluan mainita TSL Helsingin ja yritysmentorini Ilmo Kolehmaisen

Elina Saavalainen

Olen valmistunut balettitanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2004 ja tanssin maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2009. Molempiin koulutuksiin kuului oleellisena osana pilates- ja joogaharjoittelu, ja opettajina meillä oli alojen huippunimiä. Innostuin lajeista ja hain niihin oppia myös muilta kursseilta Suomesta ja ulkomailta.

Koin saavani näistä kehonhuoltolajeista erittäin paljon tukea tanssin harjoitteluun, rakkaaseen harrastukseeni juoksemiseen, mutta myös kaikkeen muuhun liikkumiseen ja olemiseen. Erityisen tärkeänä olen pitänyt pilates-tekniikkaa ennaltaehkäisemään vammoja ja myös palautumaan sellaisista.

Pilates on ollut myös täydellinen liikkumisen muoto kahden raskauteni aikana ja synnytyksien jälkeen, osaan ohjata myös asiakkaitani harjoittelemaan turvallisesti kyseisinä aikoina.

Vuodesta 2008 aloin ohjaamaan sekä pilatesta että joogaa tanssijantöideni ohessa. Eniten tunteja minulla on ollut Keho & Mielellä, Yliopistoliikunta UniSportissa ja Lady Linella. Minä todella nautin ohjaamisesta ja ihmisten kohtaamisesta!

Tervetuloa tunneilleni etsimään ja harjoittamaan keskivartalosta lähtevää kehonhallintaa ja voimaa, parantamaan kehon liikkuvuutta ja ulottuvuuksia, mutta myös pysähtymään ja rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä!

Laura Helisten

Olen aloittanut opiskeluni Method Putkisto- ja Method Putkisto Pilates-ohjaajaksi maaliskuussa 2018 Method Putkisto Instituutissa.

Toiselta ammatiltani olen työterveyshoitaja ja sairaanhoitaja. Olen aina liikkunut paljon, ja opiskelemaan vei halu oppia ohjaamaan asiakasta kohti liikkumisen mukanaan tuomaa hyvinvointia. Uskon, että tiettyyn määrään asti voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa terveyteemme. Uskon myös, että klassisilla kehonhuollon menetelmillä, kuten Method Putkistolla sekä pilateksella jokaisen on mahdollista oppia tekniikat, joilla huoltaa ja hoitaa kehoaan koko elämän ajan, lähtökohdista riippumatta. Nämä klassiset menetelmät tarjoavat myös avun nykyihmisen tyypillisimpiin kehon vaivoihin, kuten niska-hartiaseudun ja selän kipuihin.

Koska Method Putkisto on oppi omasta kehosta, toivotan sinut tervetulleeksi tunneille oppimaan lisää itsestäsi, vahvistamaan keskivartalon tukea, ja nauttimaan liikkumisen vapaudesta.

Heidi Nummi

Olen kansainvälinen joogaohjaaja, mutta ennen kaikkea olen sitoutunut joogan ja meditaation harjoittaja. Uskon, että kun on hyvä oppilas, voi olla myös hyvä opettaja.

Olen aina ollut kiinnostunut Aasiasta, ja jo nuorena aloitin kiinalaisten kamppailulajien harrastamisen. Rakkaus Aasiaan vei lopulta Kiinaan asumaan. Pian muuttoni jälkeen löysin buddhalaisen meditaation, jota seurasi kohta myös sitoutunut joogaharjoitus. Seuraavat kolme vuotta keskityinkin meditaatio- ja joogaharjoituksen syventämiseen, ensin Kiinassa ja sitten Intian Himalajalla. Juureni ovat klassisessa hathajoogassa, mutta vuosien saatossa ajauduin dynaamisempien joogalajien pariin. Lopulta rakastuin astangajoogaan. Astangaharjoituksen rinnalla olen kuitenkin säilyttänyt myös muut rakkaat joogatyylit; erityisesti leikkisä mutta haastava flow-harjoitus on lähellä sydäntäni.

Ohjaajana olen toiminut niin Suomessa kuin maailmallakin. Ohjaan joogatyylejä laidasta laitaan, aina yin-joogasta dynaamiseen flow-joogaan. Joogan lisäksi ohjaan paljon myös erilaisia meditaatio- ja mindfulness-tunteja. Ohjaajana olen keskittynyt erityisesti yksilökeskeiseen ohjaamiseen sekä pienryhmiin, jotka mahdollistavat omassa harjoituksessa kehittymisen ja harjoituksen jatkuvan syventymisen. Tunneillani pyrin luomaan rennon, turvallisen ilmapiirin, jossa jokaisen on mahdollisuus upota tutkimaan omaa kokemustaan. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa fyysisesti haastavasta joogaharjoituksesta tulee helposti jälleen kerran yksi suorittamisen muoto. Ohjaajana koen, että keskeisin tehtäväni on antaa harjoittajille mahdollisuus kokea joogan ilo ja vapaus sekä olla läsnä.

Olet sydämellisesti tervetullut tunneilleni oppimaan itsestäsi, syventämään harjoitustasi sekä kokemaan joogaharjoituksen monet eri tasot.

Share This: